Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită, la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 45/106. A fost iniţiată în 1982 prin elaborarea unui Plan internaţional de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă. Planul a fost adoptat în acelaşi an de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU.

Cu această ocazie, Primăria Municipiului Brăila a organizat o serie de evenimente dedicate persoanelor vârstnice. Astfel, la Căminele „Lacu Sărat” și „Petru și Pavel” vârstnicii au primit cadouri, flori și prăjituri, precum și un program artistic de muzică populară susținut de artiști ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila.
Aproximativ 100 de persoane din cadrul Asociațiilor de Pensionari au beneficiat de o plimbare pe Dunăre cu nava „Lacu Sărat”.
În Sala Oglinzilor a Teatrului „Maria Filotti” a avut loc festivitatea de premiere dedicată cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Urăm tuturor persoanelor vârstnice viață lungă, fericită și multă sănătate!

Sari la conținut