Proiectul Erasmus Learn for Future Evolution

Colegiul Tehnic CD Nenitescu Braila implementeaza proiectul Erasmus Learn for Future Evolution împreună cu Islanda și Turcia, proiect care are ca principal obiectiv imprimarea unei dimensiuni moderne școlii, prin achiziționarea cunoștințelor necesare scrierii, coordonării și implementării proiectelor europene.

Mobilitatea din Brăila are scopuri multiple și vizează cadrele didactice, elevii, școala în ansamblul ei și este implementat și ca urmare a recentei pandemii când nevoia de inovare în cadrul sistemelor de educație și formare, precum și în rândul tinerilor, a crescut mai mult ca oricând.

Inovarea în materie de predare și învățare este esențială atât la nivel individual, cât și la nivel instituțional. Aceste abordări inovatoare va înzestra lucrătorii actuali și viitori cu mai multe competențele adecvate pentru pieța muncii aflată în schimbare rapidă, ci ar trebui, de asemenea, să doteze forța de muncă actuală și viitoare cu creativitate și competențe pentru a face față complexității tot mai mari a provocărilor societale cu care ne confruntăm cu toții, cum ar fi schimbările climatice, protecția biodiversității, energia curată, sănătatea publică, digitalizarea și automatizarea, inteligența artificială, robotica și analiza datelor.

Această acțiune încurajează inovarea, creativitatea, participarea și antreprenoriatul social în diferite domenii ale educației și formării, în cadrul sectoarelor și între sectoare și discipline.

Reprezentanții celor trei țări s-au întâlnit azi cu Primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir. În cadrul întrevederii profesorii au salutat sprijinul autorității locale în dezvoltarea proiectelor de infrastructură educațională, proiectul de reabilitare a institutiei de învățământ, mai ales în contextual în care tehnologia este tot mai prezentă în mediul academic.

Sari la conținut