Master Classes

După doi ani de așteptări, avem deosebita onoare de a ne reîntâlni, în perioada 25-31 iulie 2022, cu marea muzică și mari interpreți reuniți la Brăila de marea artistă Mariana Nicolesco.

Un adevărat profesionist și un om altruist care a considerat dintotdeauna că principala sa realizare este ceea ce poate face pentru alții, și anume, pentru tânăra generație.

Cursurile de măiestrie artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco, în contextul Festivalului și Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée sunt manifestările așezate sub înaltul Patronaj UNESCO, organizatori fiind Fundația Darclée și Fundația Internațională Ateneul Român, proiectul cultural fiind finanțat de Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila și Ministerul Culturii.

Vineri, 29 iulie, în Sala Mare a teatrului veți putea urmări filmul Omagiu Evenimentelor Darclée și video-proiecțiile comentate de Stephan Poen, medic foniatru și Doctor în Muzicologie. Tot în aceeași atmosferă îl vom asculta pe pianistul Matei Varga, iar la final vom putea aplauda un Recital al tinerilor artiști.

Tinerele talente prezente la cursurile de măiestrie artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco vor putea fi aplaudate sâmbătă, 30 iulie, pe scena de la Faleza Dunării, la concertul extraordinar al laureaților Concursului „Darclée”, acompaniați de Corul Filarmonicii „George Enescu” și de Orchestra Festivalului „Darclée”, sub bagheta maestrului Marco Balderi.

Duminică, 31 iulie, este programată Gala Master Classes, un adevărat maraton liric, care va avea loc pe scena Teatrului Maria Filotti, unde însăși Hariclea Darclée debuta în 1881.

La deschiderea evenimentului, desfășurată luni, 25 iulie 2022, în Sala de Conferințe a Teatrului Maria Filotti, au fost prezenți primarul municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, viceprimarii Doinița Ciocan și Alexandru Jantea Crican, președintele Consiliului Județean, Iulian Francisk Chiriac, vicepreședinții Ionel Epureanu și Ionuț Dobre, subprefectul județului Brăila, Virginia Loredana Badiu, precum și o serie de personalități ale vieții culturale brăilene.

Sari la conținut