Peace Run

Numărând 35 de ani de existență, Peace Run este alergarea gen ștafetă cu torțe de cea mai mare anvergură din lume și reprezintă cel mai cuprinzător și mai îndelungat efort de mase pentru pace.

Principalul punct de atracție al alergării din 2022 este Alergarea pentru Pace de-a lungul Dunării pe toată distanța ei, începând din Pădurea Neagră și până la Marea Neagră. Alergarea pentru Pace de-a lungul Dunării va parcurge 3000 km prin Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, România și chiar Republica Moldova.

Pe teritoriul României, echipa a trecut prin toate localitățile de pe traseul Ostrov – Cernavodă – Hârșova.

Miercuri, 13 iulie, echipa Peace Run a ajuns la Brăila, iar în dimineața zilei de 14 iulie a alegat împreună cu liceeni de la Liceul cu Program Sportiv și sportivi legitimați ai CSM Brăila, pe traseul Piața Traian – Strada Împăratul Traian – Strada Inginer Anghel Saligny – Faleza Dunării cu oprire în fața Primăriei. Alături de cei 17 alergători internaționali, de elevi și sportivi brăileni s-a aflat și fosta atletă brăileană, Anamaria Necoară.

Ștafeta Peace Run a fost primită simbolic de viceprimarul municipiului Brăila Doinița Ciocan chiar de la echipa europeană de alergători. Aceasta a subliniat că în condițiile în care putem alerga împreună în pace și armonie, atunci putem și să trăim împreună în pace și prietenie. După intonarea imnului Păcii, torța aprinsă a fost transmisă din mână în mână tuturor celor prezenți. 

Alergătorii au plecat către Handbal Club Dunărea Brăila și apoi către municipiul Galați.

Sari la conținut