Logo Primaria Municipiului Braila
Acasă
Contact
Noutăţi
A+ A-
Hartă Străzi
Achiziții Publice
Print
Salt la Căutare
Primaria Braila > News > Vizita noului Ambasador al Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek  

News: Vizita noului Ambasador al Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek

Servicii subordonate

Titlu

Vizita noului Ambasador al Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek

Corp

Noul Ambasador al Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek, a vizitat, pe 8 martie, oraşul Brăila, pentru prima oară. Ambasadorul s-a întâlnit cu liderii administraţiei brăilene şi a stat de vorbă pe tema atragerii unor posibili viitori investitori în oraşul nostru, după care a vizitat Teatrul “Maria Filotti”, Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” şi Casa “Petre Ştefănescu Goangă”.
“Domnul ambasador începe mandatul în România şi a dorit să facă o vizită în mai multe oraşe. Brăila a fost ales ca urmare a unor legături istorice între oraşul nostru şi Polonia, prin faptul că pe vremuri aici a fost un consulat, dar şi a faptului că unii dintre investitorii polonezi se arată interesaţi de economia locală din estul ţării. Noi aici avem şomaj, deci discutăm despre o forţă de muncă disponibilă. Există şi o deschidere a autorităţilor locale de a ocupa terenurile libere sau pe care au fost anumite entităţi economice care astăzi au falimentat. Aşa că am discutat şi lucruri legate de oportunităţile de investiţii în Brăila, terenuri libere, care pot fi puse la dispoziţie, precum şi facilităţile celor care vin şi investesc”. “Mă bucur că domnul ambasador a avut ocazia să viziteze clădirea Teatrului ”Maria Filotti”, biblioteca judeţeană, dar şi Casa ”Petre Ştefănescu Goangă”, unde a fost aşteptat de două grupuri de copii care au interpretat inclusiv o melodie în limba poloneză. Domnul ambasador chiar a cântat cu ei, s-a simţit foarte bine”, a declarat primarul municipiului.UE Icon    Guvernul Romaniei Icon    Instrumente Structurale Icon
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.