Logo Primaria Municipiului Braila
Acasă
Noutăţi
Hartă Străzi
Achiziții Publice
Programări cărți identitate
A+ A-
Contact
Print
Salt la Căutare
Primaria Braila > News > Vizita Ambasadorului Republicii Federale Germania  

News: Vizita Ambasadorului Republicii Federale Germania

Servicii subordonate

Titlu

Vizita Ambasadorului Republicii Federale Germania

Corp

Ambasadorul Republicii Federale Germania la București, E.S. Cord Meier-Klodt, s-a aflat pe 11 aprilie 2018, într-o vizită oficială în județul Brăila. Este prima vizită a unui ambasador al Germaniei în județul nostru. Alături de acesta s-a aflat și șefa secției economice a Ambasadei Germaniei la București – Swantje Kortemeyer.

Domnul ambasador a precizat că, în urma unei analize făcute de ambasadă, a ajuns la concluzia că este necesar ca firmele germane să treacă Carpații – să investească în partea de sud-est a României și, de ce nu, și în Județul Brăila.

Primarul Municipiului Brăila – Viorel Marian Dragomir, Președintele Consiliului Județean – Iulian Francisk Chiriac și Prefectul Județului Brăila – George Adrian Paladi i-au făcut domnului ambasador o scurtă prezentare a firmelor cu capital german din județul nostru, dar și a potențialului de investiții în zonă.

Primarul Municipiului Brăila, domnul Viorel Marian Dragomir a subliniat că acestă vizită să trebuie să fie un început și speră să dezvolte relații profitabile atât pentru partenerii din Germania, cât și pentru județul Brăila prin dezvoltarea unor proiecte benefice pentru regiunea Brăila – Galați; De asemenea, acesta a subliniat că avem forță de muncă foarte bine calificată sau putem identifica unitati de invatamant dispuse sa asigure scolarizarea.

La rândul său, Președintele Consiliului Județean, Iulian Francisk Chiriac, l-a asigurat pe ambasadorul german de ”întreaga noastră cooperare și de toată buna noastră credință pentru a reuși să mișcăm lucrurile în direcția cea bună”.

Excelența Sa Domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei a precizat că județul Brăila este important pentru autoritățile și investitorii din Germania. „Este o vizită pe care o dedicăm unei întregi serii de subiecte, dintre care dezvoltarea relațiilor bilaterale prin demararea unor relații economice, lucru ce justifică și prezența sefului sectiei economice. Economia românească prezintă o creștere importantă, iar noi ne dorim ca lucrurile să continue în acest sens, economia germană fiind interesată să dezvolte această relație economică bilaterală. Acesta s-a declarat impresionat de ce a auzit și a văzut în Brăila, de acest incredibil potențial economic.

Germania este principalul partener comercial al României (schimburile comerciale însumând aproximativ o cincime din comerțul exterior al României) și al treilea investitor în economia românească, cu un procent de aproximativ 11% din totalul investițiilor.

După întâlnirea cu oficialitățile locale, E.S. Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania la București a vizitat Teatrul ”Maria Filotti” și Centrul Cultural ”Nicăpetre”.

UE Icon    Guvernul Romaniei Icon    Instrumente Structurale Icon
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.