Logo Primaria Municipiului Braila
Acasă
Noutăţi
Hartă Străzi
Achiziții Publice
Programări cărți identitate
A+ A-
Contact
Print
Salt la Căutare
Primaria Braila > News > Olimpiada Naţională de Geografie - 1-6 aprilie 2018  

News: Olimpiada Naţională de Geografie - 1-6 aprilie 2018

Servicii subordonate

Titlu

Olimpiada Naţională de Geografie - 1-6 aprilie 2018

Corp

Brăila este anul acesta gazda Olimpiadei Naţionale de Geografie. Competiţia se desfăşoară în perioada 1-6 aprilie şi reunește cei mai buni elevi din ţară. 
Deschiderea oficială a avut loc duminică, 1 aprilie, de Sfânta Sărbătoare a Floriilor, în Sala de Conferințe “P. Istrati” a Teatrului “Maria Filotti” Brăila.
În total, 220 de elevi de clasele VIII-XII şi peste 80 de profesori au sosit pentru acest eveniment la Brăila.
Olimpiada cuprinde două probe: una teoretică - cu o pondere de 75% în media finală şi proba practică - cu o pondere de 25% în media finală. Durata probei teoretice este de 3 ore, iar a celei practice de 60 minute. 
Tot în judeţul nostru, în urma rezultatelor obţinute la etapa naţională, va avea loc selecţia lotului care va reprezenta România la competiţiile internaţionale de geografie.
Pe parcursul şederii în oraşul nostru, elevii şi profesorii însoţitori vor vizita atracţii turistice cunoscute, cum ar fi Teatrul “Maria Filotti”, Biserica Greacă, Ceasul din Piaţa Traian, Muzeul Brăilei “Carol I” etc, şi vor face o plimbare pe Dunăre cu Nava Borcea.
Anul trecut elevii din Brăila au câştigat 4 distincţii la Olimpiada Naţională de Geografie.


UE Icon    Guvernul Romaniei Icon    Instrumente Structurale Icon
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.