Logo Primaria Municipiului Braila
Acasă
Noutăţi
Hartă Străzi
Achiziții Publice
Programări cărți identitate
A+ A-
Contact
Print
Salt la Căutare
Primaria Braila > News > Dragobetele saruta fetele!  

News: Dragobetele saruta fetele!

Servicii subordonate

Titlu

Dragobetele saruta fetele!

Corp

Dragobetele are rădăcini foarte vechi. Dragobetele, numit și Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeș și puternic, aduce iubirea în casă și în suflet.
Oamenii de la țară își mai aduc aminte de obiceiul de demult al fetelor și băieților care, în ziua lui Dragobete, se primeneau în haine curate, de sărbătoare și porneau cu voie bună spre pădure, pentru a culege ghiocei si viorele.
Prilej de bucurie și bunăstare, Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. 
Sambata, 24 februarie 2018, incepand cu ora 15.00, la Teatrul ”Maria Filotti”, a avut loc evenimentul”Dragobetele sărută fetele!” ce a inclus o expozitie fotodocumentară ”Dragobetele sărută fetele”, realizată cu materiale din arhiva Muzeului Brăilei ”Carol I”, filmul ”Dragobetele, Năvalnicul iubirii!”, scenariul si regia: Anca Cismaru, montaj video: Stefan Cudalbeanu, imagini: Gabriel Stoica, sezătoarea ”Poveștile iei” și expoziție de cămăși tradiționale, coordonator Corina Ciuraru, atelierul de ”Cusături tradiționale” realizat de Cercetașii României - Centrul Local Brăila și elevi ai Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau”, ”Dragobete...și pentru băieți și fete” - momente realizate de secțiile Canto Popular și Teatru, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” si spectacolul Grupului Vocal ”Flori Dunărene”, profesor Marieta Ion, Cristian Ciausu - nai, Teodor Scheaua – acordeon.


UE Icon    Guvernul Romaniei Icon    Instrumente Structurale Icon
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.