Logo Primaria Municipiului Braila
Acasă
Contact
Noutăţi
A+ A-
Hartă Străzi
Achiziții Publice
Print
Salt la Căutare
Primaria Braila > News > FESTIVALUL INTERNATIONAL AL MUZICILOR MILITARE , 16-19 IUNIE 2017  

News: FESTIVALUL INTERNATIONAL AL MUZICILOR MILITARE , 16-19 IUNIE 2017

Servicii subordonate

Titlu

FESTIVALUL INTERNATIONAL AL MUZICILOR MILITARE , 16-19 IUNIE 2017

Corp

Timp de trei zile, începând cu 16 iunie, Brăila va fi, pentru a treisprezecea oară, gazda Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare, eveniment unic în armata română şi în România.
Prima ediţie a festivalului militar a avut loc în 1996 când s-au reunit muzicile militare din mai multe garnizoane ale fostei Armate a 2-a. Iniţial a fost un festival naţional al muzicilor militare, cu o periodicitate anuală, însă de la a treia ediţie, în 1998, a participat şi muzica militară a armatei ucraineene; astfel, festivalul a căpătat caracter internaţional. Periodicitatea a devenit bienală şi, pe Esplanada Dunării, şi-au prezentat show-urile de fanfară muzici militare din Germania, Turcia, acestora alăturându-se ulterior muzicieni militari din Austria, Republica Moldova sau suflători din forţele terestre ale Statelor Unite staţionate în Europa.

Anul acesta, pe Esplanada Dunării şi în parcurile din Brăila vor cânta şi ne vor încânta formaţii ale muzicilor militare din România şi formaţii de muzici militare din armatele altor state: Polonia, Bulgaria si Republica Moldova.

Reprezentaţiile vor începe de vineri, 16 iunie, în intervalul orar 19.30 – 21.30, pe Esplanada Dunării, cu un concert festiv pe care îl vor susţine Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Militară a garnizoanei Brăila şi invitaţi din străinătate.

Sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 18.30, pe Calea Călăraşilor se va desfăşura Parada Muzicilor Militare, iar de la ora 19.45 la 22.15, pe Esplanada Dunării va avea loc festivitatea de deschidere a celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare, urmată de reprezentaţii ale muzicilor militare participante.

Duminică, 18 iunie, Brăila va avea un parfum retro de început al secolului XX. Îşi va căpăta din nou aerul cosmopolit iar localnicii vor putea asculta, între orele 11.30 şi 13.30, concerte de promenadă. Muzicile militare prezente în portul românesc de la malul Dunării vor concerta la Fântâna arteziană din Piaţa Traian, în Piața Independenţei, în Parcul Monument şi Parcul Caporal Muşat, în Grădina Publică, în Parcul Calea Galaţi și Parcul Vidin (in fata Liceului Progresul), în Bariera Călărașilor (în apropierea Catedralei) și la Carrefour.

Seara, de la 18.30 la 19.30, formaţiile muzicilor militare vor defila din nou pe Calea Călăraşilor, după care se vor aduna pe Esplanada Dunării, unde vor susţine concerte timp de două ore. De la 21.45 la 22.15 va avea loc festivitatea de închidere a celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare.

UE Icon    Guvernul Romaniei Icon    Instrumente Structurale Icon
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.