Logo Primaria Municipiului Braila
Acasă
Noutăţi
Hartă Străzi
Achiziții Publice
Programări cărți identitate
A+ A-
Contact
Print
Salt la Căutare
Primaria Braila > News  

News

Servicii subordonate
  
Vizualizare: 
CorpFiltru
Delegatie a orasului infratit Bursa - districtul Nilufer la BrailaUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).

 Cu prilejul Zilelor Brailei, editia 2012 derulata intre 13 si 19 august, au fost prezenti la Braila oaspeti din Bursa, districtul Nilufer, oras infratit cu municipiul inca din 1999.  Invitatia a fost din partea  domnului Aurel Gabriel Simionescu – primarului municipiului – si a celorlalti reprezentanti la varful administratiei municipiului si a fost onorata de o delegatie in frunte cu domnului Mustafa Bosbey – primarul Districtului Nilufer, Bursa. In timpul vizitei, au fost si intalniri cu lideri ai administratiei judetene, cu reprezentanti ai societatii de afaceri si nu numai, consilieri locali fiind de asemenea prezenti la discutii.

 De altfel, asa cum este precizat in contractul de infratire sunt preconizate de cel putin doua ori intalniri intre reprezentantii celor doua municipaliti. Una din aceste intalniri are loc la Bursa, primavara, cand in urbea turceasca are loc Festivalul International pentru tineret.

Din delegatia care a vizitat Braila au mai facut parte doi consilieri – domnii Mustafa Esen si Sami Kahveci, de la Secretariatul de Management – doamna Zuhal Iskander, de la Biroul Resurse Umane – doamna Nursen Yakin , doamna Tuna Katipoglu – director de Strategii de Management, domnul Osman Nuri Karadeniz – ofiter Departamentul Financiar.

 Oaspetii turci au stat la Braila timp de patru zile, in perioada 13 – 16 august 2012 si au participat la foarte multe din evenimentele din programul Zilelor Brailei, inclusiv la sarbatoarea Zilei Marinei – in data de 15 august, ziua cand in calendarul crestin-ortodox se serbeaza si Sfanta Maria.

  

 

25.09.2012 10:08
VIZITA PRINTULUI NICOLAE LA BRAILAUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).

Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei, insotit de o echipa de reporteri a venit  in vizita la Braila. Principele s-a oprit prima oara la prefectura, apoi si-a continuat vizita la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, Centrul de Cultura “Nica Petre”, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Teatrul “Maria Filotti” si SC “Brainconf” SA Braila.

Principele Nicolae, mostenitorul regelui Mihai a decis ca se intoarce in Romania anul trecut pentru a prelua o parte din atributiile regale, intentionand chiar sa se stabilisteasca definitiv in tara.
Principele, in varsta de 28 de ani este fiul Principesei Elena, cea de-a doua fiica a Regelui Mihai, si este al treilea in ordinea succesiunii la tron, Printul Nicolae a trait pana acum in Anglia. Regele Mihai l-a prezentat in urma cu 20 de ani drept viitorul rege al Romaniei. Inca de anul trecut, de cand a anuntat ca se gandeste serios sa se stabileasca in tara, Nicolae a recunoscut ca nu stapaneste aproape deloc limba romana, dar a promis ca va face eforturi pentru a se implica in activitatile publice ale Casei Regale si pentru a invata si limba.
In dorinta lui de a descoperi Romania, asa cum a spus in repetate randuri ca isi doreste, Alteta Sa Regala Principele Nicolae a venit astazi la Braila la ora 10:00, prima oprire fiind la sediul prefecturii, unde a fost intampinat de autoritatile loale. Principele a spus ca este pentru prima oara in orasul nostru si ca va putea spune daca ii place sau nu, abia dupa ce isi va inchiea vizita.
Dupa ce a avut o scurta intrevedere cu autoritatile locale, principele a facut o serie de vizite la: Colegiul National “Nicolae Balcescu”, Centrul de Cultura “Nica Petre”, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Teatrul “Maria Filotti” si la firma de confectii SC “Brainconf” SA Braila.

  

11.03.2013 16:00
ZIUA IMNULUIUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).
    Din 1998, pe 29 iulie, toti romanii sarbatoresc ziua imnului national.     
    Astfel, incepand cu ora 10.30, pe platoul din Piata Independentei, au avut loc manifestari prin care s-a adus un omagiu unuia dintre simbolurile unificatoare ale tarii, imnul "Desteapta-te romane!".
    La eveniment au participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului Braila, ai Consiliului Judetean, ai Primariei, directori de institutii deconcentrate, oameni politici, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere, precum si cativa braileni, care s-au oprit din drumul lor pentru a vedea parada militara.
Parintele protopop Gheorghe Marinescu a inaltat o ruga pentru poporul roman, iar prefectul Mihaela Marcu a tinut un scurt discurs, reamintind brailenilor si ultima strofa a imnului. "
    Manifestarea a continuat cu un spectacol sustinut de catre Corul Armonia, condus de preotul Ioan Pavaloiu si de Muzica Militara a Garnizoanei, care apoi au intonat Imnul National al Romaniei, impreuna cu toti cei prezenti.
    Mult asteptata defilare a Garzii de onoare a incheiat festivitatea de omagiere a imnului Romaniei.

 
 
01.08.2012 12:00
ZIUA EROILORUtilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).

Joi, 24 mai 2012, incepand cu ora 17.00, la Brăila au avut loc manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Eroilor, după următorul program:

La ora 16.50, a avut loc întâlnirea oficialităţilor civile şi militare, în faţa Bisericii “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, iar de la ora 17.00, deplasarea, în coloană oficială, la Cimitirul Eroilor, pe traseul str. Şcolilor - Cimitirul Sf. Constantin. De la ora 17.15, începerea ceremonialului militar - religios, din cimitirul Eroilor. De la ora 17.20, col. dr. Vladu Mircea, Comandantul Garnizoanei Brăila, a citit mesajul zilei eroilor, urmat de depuneri de coroane de flori, pe fundalul intonării de către Muzica Militară a “Imnului Eroilor”, la: Osuarul Central, Monumentul Eroilor din Campania 1913, Monumentul Eroilor din 1918. De la ora 18.00, defilarea Gărzii de Onoare, iar de la ora 18.05, deplasarea oficialităţilor şi a celorlalţi participanţi din Cimitirul Eroilor în piaţa din faţa intrării în cimitirul Sf. Constantin, pentru primirea defilării militare şi prezentarea unui program artistic de către Muzica Militară.
             De asemeni, la ora 17.30, s-au depus coroane de flori şi la monumentele eroilor din municipiul Brăila, cu participarea unui reprezentant al Instituţiei Prefectului judeţului Brăila (care a dat citire mesajului Prefectului) şi a unui reprezentant al Garnizoanei Brăila.

 
 

29.05.2012 09:59
CONCURSUL INTERJUDETEAN DE KARTING "ASII VOLANULUI"Utilizați SHIFT+ENTER pentru a deschide meniul (fereastră nouă).

În perioada 12 - 13 mai 2012, a avut loc prima ediţie a concursului interjudeţean de karturi “Aşii volanului”, concurs organizat de cercul de karturi, coordonat de domnul profesor George Prisecaru, din cadrul Palatului Copiilor Brăila.
Concurul a inceput cu proba de îndemânare, ce a avut loc în parcarea Sălii Polivalente, din Parcul Monument, începând cu ora 13.00, iar proba de viteză pe circuit s-a desfasurat duminică, începând cu ora 11.00, în parcarea fostului sediu comercial Armonia, adresându-se copiilor cu vârsta între 6 şi 18 ani.
Aflat la prima ediţie concursul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de copii din judeţele: Iaşi, Covasna, Buzău, Vaslui, Tulcea şi Brăila.
Evenimentul este realizat în parteneriat cu D.S.J.T., Primăria Municipiului Brăila şi Red Project Three.

16.05.2012 12:43
1 - 5 Următorul
UE Icon    Guvernul Romaniei Icon    Instrumente Structurale Icon
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.